Федерер се завръща на корта в Монте Карло



27-02-2016 08:57 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че ще се завърне на корта през април. Това ще стане на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло, който започва на 10 април.

Швейцарският маестро оперира менискус в края на януари, ден след загубата му от Новак Джокович на Australian Open. Първоначално се очакваше, че той ще почива един месец, но сега стана ясно, че пропуска първите два турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями през март.

"Рехабилитацията на коляното ми протича много добре. Вече тренирам на корта и във фитнеса. Тъй като сезонът е дълъг, не искам да избързвам и да се завръщам твърде скоро. За съжаление няма да имам възможност да се върна за голямото събитие в Индиън Уелс, но планирам да играя в пустинята догодина. След консултация с моя екип, реших да започна в Монте Карло. Благодаря за подкрепата, ще се видим скоро", написа Федерер в своята страница във Фейсбук.

Миналата година бащата на четири деца стигна до финала в Индиън Уелс, където отстъпи на Новак Джокович. Неучастието сега, означава, че Роджър ще загуби 600 точки в световната ранглиста, където е трети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини