Дария Радулова отпадна в Румъния



26-02-2016 14:13 | Tennis24.bg

Спортист №1 на Viasport.bg за месец януари Дария Радулова (на снимката вляво) окончателно напусна турнира за юноши и девойки до 14 години International Championship of Romania в Букурещ, който е от втора категория в календара на Тенис Европа.

Българката отпадна на четвъртфиналите в индивидуалната надпревара, след като загуби от втората поставена в основната схема Ана Хинка (Украйна) с 1:6, 2:6.

Късно снощи Радулова и партньорката й на двойки Селина Сепкен (Турция) паднаха от румънките Илинка-Далина Амарией и Симона Огеску след 1:6, 7:5, 9:11. Българо-турският дует се бори до последната точка, като момичетата успяха да се стегнат след доста негативния резултат от първия сет, където взеха само 1 гейм и да измъкнат втория, за да изравнят резултата.

В тайбрека обаче Радулова и Сепкен не успяха да повторят подвига си от втория сет и не успяха да се класират за финала на двойки.

За щастие България ще има свои представителки там, след като Даниела Димитрова и Александра Златарова спечелиха, макар и трудно, полуфиналната си среща след успех с 6:4, 5:7, 10:7 над Ана Хинка/Алина Цюрпалевич (Украйна). Така днес те ще спорят с румънките Илинка-Далина Амарией и Симона Огеску за титлата в турнира.

Димитрова ще играе и във финала на индивидуалната надпревара, където ще спори с поставената под №2 украинка Хинка.

Всичко за детско-юношеския спорт четете ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини