Ангелик Кербер: Титлата в Мелбърн не ме промени



26-02-2016 09:52 | Tennis24.bg

Ангелик Кербер е на старта на своята втора кариера. След триумфа си на Откритото първенство на Австралия номер 2 в световната ранглиста разказа колко важна е била победата й в Мелбърн, но как е останала здраво стъпила на земята, готова още да се доказва.


Коя е била Ангелик Кербер преди да стане професионален тенисист? Просто едно обикновено момиче. „Ходих в обикновена гимназия и имам много приятели от училище. Тогава седях много у дома. Сега не мога да си го позволя. Откакто станах професионална тенисистка обикалям напред-назад през цялата година. Това е животът в тура. Но мисля, че съм все същият човек. Сериозно го мисля. Според мен тенисът не ме промени много“, казва Кербер ред „Ел Еспаньол“.

Триумфът в Австралия също не я е променил: „Оставам си същата. Е, сега повече хора ме разпознават на улицата, давам повече интервюта и съм по-ангажирана, особено в Германия. Но това са промените, нищо повече“.

Преди финала на Откритото първенство на Австралия, Серина Уилямс беше спечелила 21 финала от Големия шлем при играни 24 в кариерата й. „Не мислех за това. Не мислех за статистиката и това, което Серина е постигнала. Нямаше да е честно. В онзи момент бях доволна и щастлива, че съм на първия си финал от Големия шлем. Знаех, че трябва да търся шансовете си, защото вече я бях победила веднъж – в Синсинати. Мислех само как да играя най-добрия си тенис. Какво научих от победата? Много неща. Сега знам, че мога да постигна големи успехи. Знам, че имам потенциала и увереността и вече мога да печеля големи турнири“, казва германката.

Кербер

В интервюто тя призна и за влиянието, което Щефи Граф има върху нея. Граф бе последната германка с титла от Шлема: „Щефи ми прати съобщение. Написа ми, че е много щастлива и, че упоритата работа винаги води до резултати. Посъветва ме да се радвам и наслаждавам на играта. Дали съм новата Щефи? Да, аз съм първата германка с титла от Шлема след нея, но не знам дали съм новата Щефи. Граф е модел на подражание, играч, който написа история. Винаги съм я гледала, като бях дете. Тя е легенда, спечелила е всичко“, разсъждава Анжелик. „Имам собствен стил. Харесва ми спортният дух на Надал, начина, по който работи, по който се движи по корта. И тъй като е левичар, виждам него най-много в себе си, сравнено с останалите големи при мъжете – Новак Джокович и Роджър Федерер. Но трябва да призная, че ми допада концентрацията на Федерер на корта. Той винаги взима правилните решения. Бих искала да взема т топ-играчите спортната им етика. Те работят упорито на корта и след това са отпуснати и спокойни извън него, фокусирани са, когато трябва. Най-добрият съвет, който съм получавала е да вярвам в мечтите си. И да работя здраво. Много здраво“, разсъждава младата Ангелик.

Напук на приказките, че в Тура всички тенисистки се мразят, Кербер признава, че тя може да има приятелки и в тениса: „Очевидно е възможно. Или поне се надявам. Андреа Петкович е страхотен пример“, смее се тя.

Оказва се, че купата от Откритото първенство на Австралия все още не е в дома й. Поради размера и тежестта на купата – 10 кг, трофеят е във Варшава.

Анжелик Кербер: Титлата в Мелбърн не ме промени

Германката вярва, че може да печели още

 

Анжелик Кербер е на старта на своята втора кариера. След триумфа си на Откритото първенство на Австралия номер 2 в световната ранглиста разказа колко важна е била победата й в Мелбърн, но как е останала здраво стъпила на земята, готова още да се доказва.

Коя е била Анжелик Кербер преди да стане професионален тенисист? Просто едно обикновено момиче. „Ходих в обикновена гимназия и имам много приятели от училище. Тогава седях много у дома. Сега не мога да си го позволя. От както станах професионална тенисистка обикалям напред назад през цялата година. Това е животът в тура. Но мисля, че съм все същият човек. Сериозно го мисля. Според мен тенисът не ме промени много“, казва Кербер ред „Ел Еспаньол“.

 

Триумфът в Австралия също не я е променил: „Оставам си същата. Е,сега повече хора ме разпознават на улицата, давам повече интервюта и съм по-ангажирана, особено в Германия. Но това са промените, нищо повече“.

 

Преди финала на Откритото първенство на Австралия, Серина Уилямс беше спечелила 21 финала от Големия Шлем при играни 24 в кариерата й. „Не мислех за това. Не мислех за статистиката и това, което Серина е постигнала. Нямаше да е честно. В онзи момент бях доволна и щастлива, че съм на първия си финал от Големия шлем. Знаех, че трябва да търся шансовете си, защото вече я бях победила веднъж – в Синсинати. Мислех само как да играя най-добрия си тенис. Какво научих от победата? Много неща. Сега знам, че мога да постигна големи успехи. Знам, че имам потенциала и увереността и вече мога да печеля големи турнири“, казва германката.

 

В интервюто тя призна и за влиянието, което Щефи Граф има върху нея. Граф бе последната германка с титла от Шлема: „Щефи ми прати съобщение. Написа ми, че е много щастлива и, че упоритата работа винаги води до резултати. Посъветва ме да се радвам и наслаждавам на играта. Дали съм новата Щефи? Да, аз съм първата германка с титла от Шлема след нея, но не знам дали съм новата Щефи. Граф е модел на подражание, играч, който написа история. Винаги съм я гледала, като бях дете. Тя е легенда, спечелила е всичко“, разсъждава Анжелик. „Имам собствен стил. Харесва ми спортният дух на Надал, начина, по който работи, по който се движи по корта. И тъй като е левичар, виждам него най-много в себе си, сравнено с останалите големи при мъжете – Новак Джокович и Роджър Федерер. Но трябва да призная, че ми допада концентрацията на Федерер на корта. Той винаги взима правилните решения. Бих искала да взема т топ-играчите спортната им етика. Те работят упорито на корта и след това са отпуснати и спокойни извън него, фокусирани са, когато трябва. Най-добрият съвет, който съм получавала е да вярвам в мечтите си. И да работя здраво. Много здраво“, разсъждава младата германка.

 

Напук на приказките, че в Тура всички тенисистки се мразят, Кербер признава, че тя може да има приятелки и в тениса: „Очевидно е възможно. Или поне се надявам. Андреа Петкович е страхотен пример“, смее се тя.

 

Оказва се, че купата от Откритото първенство на Австралия все още не е в дома й. Поради размера и тежестта на купата – 10 кг., трофеят е във Варшава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини