Шампионът Ферер отпадна в Акапулко



25-02-2016 04:30 | Tennis24.bg

Александър Долгополов поднесе най-голямата изненада на турнира в Акапулко, след като успя да победи миналогодишния шампион и водач в схемата Давид Ферер с 6:4, 6:4. Украинецът приключи срещата с 22 печеливши удара на сметката си и записа трета победа от 11 двубоя срещу опитния испанец. Освен това Долгополов постигна 9-та победа срещу опонент от Топ 10 и се доближи само на успех от изравняването на най-доброто си постижение в турнира – полуфинал през 2011 и 2014.

„Мисля, че всичко ми допада тук. Играех силно тук, когато турнирът се провеждаше на червени кортове. Продължавам да се представям силно и сега, когато се играе на твърда настилка. Точно поради тази причина се завръщам тук година след година, забавлявам се тук. Страхотно е, когато успея да запиша победа като тази”, коментира Долгополов след двубоя.

„Мисля, че запазих спокойствие. Бях щастлив, че съм на корта, защото миналата седмица имах контузия. Това беше ключът за мен – бях спокоен и играх без напрежение. В същото време имах достатъчно агресия в играта си”, каза още Долгополов.

По този начин Ферер се прости с надеждите да спечели титлата в Акапулко за пети път. Испанецът обаче прие загубата добре. „Няма да правя драми. Няма как винаги да играеш перфектно, а днес аз изобщо и не бях близо. Забравям за двубоя и от този момент нататък ще мисля за следващия турнир”, каза испанецът.

Отпадна и вторият поставен и финалист от миналата година Кей Нишикори, който беше в половината на Григор Димитров. Японецът отстъпи на шампиона от Делрей Бийч Сам Куери с 4:6, 3:6.

Място на четвъртфиналите в Акапулко си осигури и петият в схемата Бърнард Томич, който записа победа в два сета – 6:4, 6:4 над Адриан Манарино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини