Тийм победи и Ферер, Надал продължава без игра



20-02-2016 09:20 | Любомир Тодоров

Австриецът Доминик Тийм продължава да впечатлява с игра и резултати. Най-младият тенисист в Топ 20 не даде никакви шансове на втория поставен в Рио де Жанейро Давид Ферер и го победи с 6:3, 6:2, за да се класира на полуфинал.

Двубоят на клей в олимпийската столица започна добре за 33-годишния испанец, който проби, но до края на мача Тийм доминираше. Той постигна четири брейка и затвори срещата след 73 минути. Доминик, който е на 22, записа втора победа над тенисист от Топ 10, след като спря Рафаел Надал миналата седмица в Буенос Айрес по пътя си към титлата.

"Това беше със сигурност един от най-добрите мачове, които съм играл. Невероятно щастлив съм, че успявам да задържа формата от Аржентина и в Рио", коментира Тийм след мача.

На полуфинал той очаква Гуидо Пея. Аржентинецът победи след два часа и половина Даниел Химено Травер с 5:7, 6:1, 7:5 и се класира за първи път в тази фаза на турнир от ATP World Tour.

Водачът в схемата Рафаел Надал продължава без игра, след като украинецът Александър Долгополов не се появи заради травма в дясното рамо.

Следващият опонент на петия в ранглистата е уругваецът Пабло Куевас, който спря Федерико Делбонис от Аржентина с 6:4, 7:6(4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини