Чилич и Кириос на полуфинал в Марсилия



Чилич и Кириос на полуфинал в Марсилия
Свързани турнири
Тагове
19-02-2016 21:30 | Tennis24.bg

Поставеният под №4 Марин Чилич достигна до първия си полуфинал от началото на сезона, след като победи с 6:3, 6:4 Андрей Кузнецов на турнира в зала в Марсилия.

Хърватинът приключи срещата с 10 аса на сметката и записа трета победа от три двубоя срещу този съперник. Чилич сервира отлично и спечели 81% от точките при свой начален удар, като затвори мача за едва 66 минути. От своя страна Кузнецов се размина с надеждите си за първи път в кариерата си да играе на полуфинал на турнири от АТР (0:7 на четвъртфинали на това ниво).

27-годишният Чилич е на победа от своя втори финал в Марсилия. Той игра в двубоя за трофея във френския град и през 2011, когато отстъпи пред Робин Сьодерлинг. Следващият съперник пред Чилич ще бъде победителят от двубоя между Стан Вавринка и Беноа Пер.

Място на полуфиналите в Марсилия си гарантира и Ник Кириос, който се справи с категоричното 6:0, 6:4 над един от местните любимци Ришар Гаске. 20-годишният австралиец загуби едва 6 точки при свой начален удар, като приключи двубоя с впечатляващите 17 аса.

Съперникът на Кириос на полуфиналите ще бъде победителят от двубоя Томаш Бердих – Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини