Яник Ноа повика Монфис за мача с Канада в Гваделупа



18-02-2016 05:46 | Tennis24.bg

Новият капитан на Франция Яник Ноа включи Гаел Монфис в отбора за оборното мъжко първенство за Купа „Дейвис“. Легендата обяви, че ще разчита тенисиста въпреки критиките му към избора на град домакин за сблъсъка с Канада от 3 до 6 март.


Домакин на срещите ще е Гваделупа, от където е родом бащата на Гаел. Проблемът на Монфис бе, че Гваделупа е на над 13 000 километра от Европа. След Откритото първенство на Австралия Монфис разкритикува този избор като каза, че никой тенисист, включително и той, не иска да ходи толкова далеч, за да играе.


Ноа обяви състава за двубоите следващия месец, като в него, освен Монфис, попаднаха Жо-Вилфред Цонга, Ришар Гаске и Жил Симон. Вариант за двойките е Едуар Роже-Васлен.


55-годишният Ноа беше в основата на първия успех на Франция за Купа „Дейвис“ през 1991 г. „Въпреки критиките, смятам, че Гаел ще е мотивиран достатъчно, за да играе. Надявам се да разбере, че с думите си не е направил нищо добро за отбора. Можем да спечелим срещу Канада. Даже мисля, че можем да вземем и купата“, обясни решението си шампионът от „Ролан Гарос“ през 1983 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини