Дел Потро се завърна с победа след 11 месеца



17-02-2016 09:47 | Любомир Тодоров

Бившият №4 в световната ранглиста Хуан Мартин дел Потро направи успешно завръщане на корта след 11-месечно отсъствие заради контузии на китките.

Аржентинецът победи с 6:4, 6:1 Денис Кудла от Съединените щати в първия кръг на турнира на хард в Делрей Бийч, Флорида. Шампионът от преди 5 години получи "уайлд кард" от организаторите.

Противно на очакванията Дел Потро не показа колебания след дългото си отсъствие. Той загуби само 10 точки при своето подаването, половината от които дойдоха след двойни грешки, и не даде възможност за пробив на опонента си. Освен мощния си бекхенд с две ръце Кулата от Тандил демонстрира и хубав слайс с една ръка.

"Мисля, че да спечеля мач след 11 месеца е подарък на турнира за мен. Бях нервен преди срещата и се вълнувах как ще се получат моят сервис и форхенд на корта. Продължавам да работя, за да подобря бекхенда си. Чувствам се все едно съм спечелил най-важния мач в кариерата. Не знам нищо за следващия ми съперник. Последните две години си бях в къщи и гледах "Семейство Симпсън", призна победителят от US Open през 2009 година.

На осминафиналите Хуан Мартин ще играе срещу австралиеца Джон-Патрик Смит, който е бивш тенисист на Университета на Тенеси.

Дел Потро, който е на 27 години, изигра само 4 мача през януари миналата година и 10 през 2014-а. Той претърпя общо 4 операции на китките (една на дясната и 3 на лявата). В момента южноамериканецът е едва №1041 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини