Дъстин Браун – последният мохикан на сервис-воле



Дъстин Браун – последният мохикан на сервис-воле
Свързани играчи
Тагове
16-02-2016 17:50 | Tennis24.bg

Дъстин Браун е един от най-забавните и артистични играчи от новото поколение. Заедно с Гаел Монфис той може да бъде смятан за една от иконите на тениса заради комбинацията от страхотно шоуменско поведение и невероятен талант на корта. 31-годишният Дъстин все още не е печелил титла . На турнира в Монпелие той стигна до полуфинал срещу защитаващия титлата си Ришар Гаске и макар че загуби, все пак отбеляза важен момент в кариерата си.

Браун прекара голяма част от кариерата си обикаляйки турнири от сериите Чалънджър и Фючърс. Но феновете го помнят и заради двете му победи над Рафаел Надал на тревна настилка – в Хале през 2014 г. и на „Уимбълдън“ през 2015 г., където затвори мача с 13 аса.

Но има и една друга причина да уважаваме Браун и неговия принос в тениса. Той може би е последният тенисист в тура, който използва тактиката сервис-воле. През цялата си кариера той показва огромна чувствителност, страхотни удари и прекрасно поведение на мрежата. И това го знаят всички – и феновете, зрителите и експертите.

Неговото желание да играе сервис-воле е очевидно на всеки турнир. И от това става ясно на какво се дължат успехите му предимно на трева, настилката, която най-много пасва на неговия тенис. Той стига трети кръг на „Уимбълдън“ само два пъти, макар че винаги играе зрелищен тенис с мощни удари.

Промяната на настилките към по-бавни такива, включително и тревните, със сигурност е един от факторите, които влияят на представянето на Дъстин Браун. Той не е много стабилен от крайната линия, не е и добър защитник. А често показва и недостатъците си в психологически аспект. Но феновете винаги се радват, когато той е на корта.

В кариерата си той е стигал до номер 78 в световната ранглиста и никога не е имал някакви значителни успехи, но тази година в Монпелие показа класата си. Играч с неговата техника ни кара да си спомним миналото на тениса, което за нещастие бавно изчезва.

Автор: Лоренцо Чиоти, Tennisworld

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини