Опитните мускетари с фамозен обрат от 0:2 до 3:2



04-12-2010 20:44 | Николай Драгиев

Отборът на Франция в състав Микаел Лодра и Арно Клемон осъществи невероятен обрат от 0:2 до 3:2 сета над Виктор Троицки и Ненад Зимонич в двубоя на двойки от финала за Купа "Дейвис". Така "петлите" дръпнаха с 2:1 успеха над "плавите" и в неделния ден се нуждат от само една победа в оставащите два сингъла.

След над четири часа и половина битка в "Белградска арена" Лодра и Клемон се наложиха след 3:6, 6:7, 6:4, 7:5, 6:4. Сърбите изиграха много надъхано първите два сета, които спечелиха. Силите им обаче стигнаха само за толкова. Изключително опитните и най-вече безкрайно спокойни на корта Лодра и Клемон наложиха чудесно темпо и доминираха все повече с напредването на срещата.

Така в неделния ден пред сърбите предстои наистина тежка задача. Първо световният номер 3 Новак Джокович ще трябва да преодолее намиращия се в прекрасна форма Гаел Монфис. След това ще има двубой на вторите ракети. Най-вероятно на корта ще излезе Янко Типсаревич срещу Жил Симон, но до последно са възможни промени.

Сърбите бяха много по-добри в първите два сета. В първия те пробиха рано и задържаха успешно преднината си за 6:3. Вторият сет започна с шансове за французите, които не се възползваха. При 6:5 Троицки сервираше за затварянето на тази част, но се стигна до пробив. В тайбрека Зимонич и Троицки все пак заслужено триумфираха.

В тези минути на добро ниво се представяше Троицки, който е най-неопитен от четиримата що се отнася до двойки. С огромно желание той компенсира тази разлика, а опитният Зимонич го допълваше успешно.

Ситуацията за домакините тотално се влоши след този втори сет. Французите без проблем се върнаха в мача след 6:4, 7:5. Опитните мускетари Лодра и Клемон заиграха наистина задружно, много интелигентно и бяха безобразно спокойни и това нямаше как да не им донесе успех.

Старта на решителната пет част започна с пробив за французите. В тези минути класата си демонстрира Клемон, който изигра последния си двубой за националния тим. Възпитаниците на Ги Форже спечелиха този сет с 6:4 и заслужено дадоха преднина на отбора си. Драма имаше основно при 4:3 за "петлите", които сервираха и трябваше да спасят две точки за пробив. Ситуацията бе инфарктна, но те се справиха на сервис на Клемон.

В неделя от 14,00 часа се подновяват битките. Новак Джокович е основната надежда на западните ни съседи, но само негова победа няма да е достатъчна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини