Цвети проби в основната схема в Дубай



15-02-2016 12:41 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за основната схема на турнира в Дубай, ОАЕ, от категория "Премиер" и с награден фонд 2 милиона долара.

Тя победи втората в схемата на пресявките Анна-Лена Фридзам от Германия след 5:7, 7:5, 6:3 в мач, продължил два часа и 11 минути. Това беше неин трети успех в квалификациите.


Първа направи пробив за 3:2 55-ата в ранглистата Фридзам. В следващия гейм Пиронкова имаше точка за рибрейк, но не успя да я реализира. При 5:4 германката сервираше за сета, но Цвети поведе с 40:0 и върна пробива при третата възможност. За съжаление съперничката веднага постигна нов брейк, след което успя да затвори частта след 48 минути игра.


Пиронкова започна устремно втория сет и проби за 3:1, след което затвърди. Фридзам обаче успя да изравни за 4:4, а после отново направи брейк. След това 22-годишната германка сервираше за победата. Пловдивчанката стигна до точка за пробив и успя без игра да направи 5:5 след двойна грешка на съперничката. В следващия гейм Цветана взе подаването си от 15:40 и не позволи да се повтори напълно сценария от края на първата част. Вдъхновената българка стигна до сетбол в 12-ия гейм и го реализира след дълго разиграване, за да изравни сетовете след час и половина игра.

Серията на първата ни ракета продължи. Тя проби за 2:0 разколебаната Фридзам, а след това набързо затвърди брейка. Германката успя да прекъсне поредицата на Цвети от 6 спечели гейма при 1:3. В шестата игра Пиронкова можеше да реши всичко, когато поведе с 40:15 при сервис на германката, но пропиля възможностите. После поведе 5:2 и съперничката трябваше да сервира за оставане в двубоя. 28-годишната пловдивчанка стигна до мачбол, но не успя да го постигне на втория сервис на Фридзам. При 5:3 Цветана сервираше за място в схемата. Тя го направи безапелационно с гейм на тула.

Така родната прима си осигури 26 точки за световната ранглиста, където е №93 и тази седмица.
Възможните съпернички на Пиронкова в основната схема са италианките Роберта Винчи и Сара Ерани, украинката Елина Свитолина и или Барбора Стрицова от Чехия.

Цветана ще участва по-късно днес и на двойки в Дубай. Тя ще си партнира с Фатма ал Набани от Оман. В мач от първия кръг Пиронкова и Ал Набани ще играят срещу китайките И-Фан Ху и Сайсай Джън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини