Жустин Енен ще консултира Елина Свитолина



13-02-2016 08:49 | Tennis24.bg

Бившата номер едно в света Жустин Енен ще бъде консултант на украинката Елина Свитолина. Белгийката лично потвърди новината в профила си в „Туитър“.


„Много съм щастлива, че Жустин ще се включи в екипа ми“, написа и 21-годишната украинка, която в момента е номер 21 в световната ранглиста. Според договора, който вече е официално подписан, Енен няма да пътува с нея по турнири, но ще я консултира за всяко участие. „Рано е да се каже какво ще стане, но имаме много работа. Трябва да бъда много концентрирана и фокусирана върху тренировките и мачовете. Това е най-важното в момента“, допълва Свитолина.


Очаква се Енен да се появи в ложата на Свитолина още на турнира в Дубай след седмица.


Свитолина записа голям прогрес в последните два сезона, като спечели четири победи срещу състезателки от Топ 10. Тя надделя на два пъти над шампионката от Откритото първенство на Австралия Ангелик Кербер. Миналата година украинката за първи път стигна до Топ 20, след като стигна четвъртфинлаите на „Ролан Гарос“.

Тя има много общо с Енен, като и двете са доста нисички. Белгийката има три титли именно на Откритото първенство на Франция в периода 2005-2007 и четири общо, а освен това спечели и златен медал на Олимпийските игри през 2014 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини