Шампионките от Чехия на полуфинал след обрат



08-02-2016 08:42 | Tennis24.bg

Отборът на Чехия се класира за полуфиналите на Световната група на турнира "Фед къп" по изключително труден начин. Шампионките губеха с 1-2 срещу Румъния в Клуж и бяха на сет от поражението, но благодарение на Каролина Плишкова успяха да направят обрата.

Симона Халеп победи в първия мач в неделя Петра Квитова с 6:4, 3:6, 6:3 и даде преднина на домакините в препълнената зала "Поливалента". След това Плишкова успя да надделее над Моника Никулеску след 6:4, 4:6, 6:3.

Както и на финала срещу Русия в Прага, двойките трябваше да определят победителя. Каролина Плишкова и Барбора Стрицова бяха категорични среку Андеа Миту и Ралука Олару и спечелиха с 6:2, 6:3.

В друг четвъртфинал в Лайпциг Швейцария победи с 3-2 Германия. 18-годишната Белинда Бенчич успя да спечели срещу шампионката от Откритото първенство на Австралия и №2 в света Ангелик Кербер със 7:6(4), 6:3. В решителния пети мач на двойки Мартина Хингис и Бенчич се наложиха над Анна-Лена Грьонефелд и Андреа Петкович с 6:3, 6:2.

Холандките довършиха Русия м Москва в неделя. Още в първия сингъл №106 в света Кики Бертенс направи резултата 3-0 с успех над Светлана Кузнецова с 6:1, 6:4. По този начин "оранжевите" достигнаха първия си полуфинал в турнира от 1997 година насам.

Holland Fed
Мария Шарапова не се появи в мача на двойки, който беше без значение. Тя беше заместена от Екатерина Макарова, която заедно с 18-годишната дебютантка Дария Касаткина се наложиха над Сидни Бургер и Аранча Рус с 6:0, 6:2. Въпреки че не участва Шарапова ще има право да играе на Олимпиадата в Рио. Източник от ITF пояснил пред ТАСС, че щом Маша е била на жребия, значи се брои за участник и изпълнява изискването за брой мачове за класиране на Игрите.

В последния двубой Франция победи с 4-1 Италия в Марсилия.

На полуфиналите на "Фед къп" на 16 и 17 април Швейцария посреща Чехия, а Франция е домакин на Холандия. За плейофите за влизане/оставане в Световната група ще играят победителите от Световна група две Австралия, Беларус, Испания и Съединените щати, заедно със загубилите отбори на Италия, Германия, Румъния и Русия.

Белгия, която беше в една група с България в Ейлат и победи в мача за първото място с 3-0, Украйна, Аржентина и Тайван участват в плейофите за Световна група две заедно с Канада, Сърбия, Словакия и Полша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини