Цвети Пиронкова загрява в Хобърт за Australian Open



03-12-2010 12:39 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е поставена под номер 4 в основната схема на турнира в Хобърт, Австралия.

 

Надпреварата, която е на твърда настилка и е с награден фонд $220 000 стартира на 9-ти януари и е последният турнир преди Australian Open. Водач в схемата е французойката Марион Бартоли, която ще завърши годината под номер 16 в ранглистата.

 

"Всяка година се опитваме да селектираме силни тенисистки, без значение дали някога са играли в турнира. Щастливи сме, че този сезон при нас ще играе бившата номер 1 Динара Сафина, както и други отлични състезателки. Сигурен съм, че ще зарадваме феновете на тениса в Тазмания", коментира директорът на турнира Майкъл Робъртс.

 

Освен Пиронкова, Бартоли и Сафина, участие в турнира са потвърдили още миналогодишната шампионка Альона Бондаренко (Украйна, 36), Анастасия Павлюченкова (Русия. 21), Роберта Винчи (Италия, 43), Кимико Дате-Крум (Япония, 51) и други.

 

Иначе шансовете на Пиронкова да попадне в основната схема на Australian Open не са никак лоши. В момента Цвети е под номер 35 в ранглистата, но Елена Дементиева, която все още се води девета в света, няма да се състезава от 2011 г. Сестрите Уилямс също изглежда са извън сметките, като Винъс има шансове да се възстанови. Така шансовете на Цвети да бъде сред поставените в Мелбърн са значителни.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини