B града на градовете - Лондон, за турнира на турнирите - през погледа на българските фенове



03-12-2010 12:27 | Николай Драгиев

"Впечатления на българската група от “Open Tennis Club”, гр. Пловдив (facebook: OPEN Tennis Club), подкрепяла Роджър Федерер по време на заключителния Мастърс в Лондон 2010. Специално за Tennis24.bg.

 

За нас самите - това бе турнирът, възкачил Федерер морално като номер 1 в тениса, въпреки официалната ATP ранглиста. Роджър изнесе по един открит тенис урок на Ферер, Мъри, Сьодерлинг, Джокович и Надал. Да се наблюдава на живо този гений бе невероятно, а да се вземе и автограф от него е още по-вълнуващо. Именно това се случи на нашата скромна група от 9 любители на тениса от Пловдив, които имахме невероятната възможност да гледаме ATP World Tour Finals в Lоndon на живо.

 

Влизайки в О2 Арена ни побиха направо тръпки. Ужасно модерното съоръжение с капацитет 16 000 зрители, сред които и ние облечени с червени фланелки с логото на Роджър Федерер и българското знаме. Моментът наближи, заехме местата си на пети ред зад корта и започна представянето на тенисистите. На корта излезе Давид Ферер - първият тенисист от голямата осмица, с който Роджър трябваше да се справи по пътя си към финала.

 

Веднага след него корта утихна, всички погледи и обективи се насочиха към тунела и в този момент от димната завеса се появи негово величество Роджър Федерер. Залата направо изригна, публиката беше във възторг и изпадна в транс. Еуфорията която обхвана залата беше неповторима и не може да се сравни с представянето на никой друг тенесист включително и това на Рафаел Надал. Мачът започна.

 

Беше неуписуемо, изживяването да наблюдаваш този уникален тенисист и шампион на живо, а не по телевизията, не можеше да се сравни с нищо. Придвижването му по корта, магическият бекхенд, форхенд, късите топки, бомбастичният сервис.. мама миа. След малко повече от час игра Роджър сервираше за мача.... „hasta la vista, David“. Срещата приключи категорично в два сета, а се усети като един миг.

 

Телевизионните камери показаха българската агитка, подкрепяща Федерер за няколкоп секунди, но преживяването ще остане в съзнанието ни за цял живот. Пожелаваме на всеки да изживее тази тръпка на живо. Довиждане Barclays ATP World Tour Finals 2010 и здравей Barclays ATP World Tour Finals 2011 – твоят голям шампион Федерер и неговата скромна българска група ще бъдат отново номер 1 – всеки по свой начин.

 

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА ГРУПАТА В ЛОНДОН!

 

Коментари на българската група:

 

Стефан Цочев: За мен това изживяване ще остане като траен спомен и сякаш още не мога да повярвам че се случило наистина. Още повече, след турнира вниманието на медиите /визирам разните тенис портали/ към българската агитка в Лондон, към нас самите, постването на наши снимки и даже присъствието ни в официалната страница на Роджър, прави това наше преживяване още по-уникално и неповторимо. Ще го разказвам на децата си!

 

Димитър Балючев: Shhht quiet, genius at work - само на живо може да се почувства колко правилно и естествено звучи, когато на корта е Роджър. Незабравима емоция, върховно удоволствие и изживяване. Уникално е да бъдеш на един метър от Федерер и получиш автограф от него! На Barclays ATP World Tour Finals 2011 ще се кандидатирам за съдия на стол.

 

Филип Доминов: Когато Роджър стъпи на корта направо настръхнах, не можех да повярвам на очите си какво точно се случва. Сякаш времето спря за миг. По време на мача се чувстах като хипнотизиран - не знаех Федерер ли да гледам или самото разиграване... Скоростта на топката, бързината на придвижване на тенисистите по корта, напрежението във въздуха и възгласите на публиката след всяка точка просто не могат да се опишат с думи. Атмосферата в залата беше неповторима. За мен възможността да бъда част от този “празник на тениса” ще остави незабравим спомен в паметта ми. Чувствам се горд, че съм живял в ерата на Роджър Федерер и съм имал уникалната възможност да го видя на живо.

 

Георги Чолаков: „Ха, това и аз го мога...! И това също...” – такива бяха възгласите ни при първите грешки на Федерер... Но бяха само няколко. За целия турнир. Лекция. Всички възхваляващи думи за него вече са казани. Остава ти само да седиш и да гледаш играта му като насън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини