Гарсия-Лопес е вторият четвъртфиналист



03-02-2016 21:59 | Tennis24.bg

Гийермо Гарсия-Лопес е вторият, който си гарантира участие на четвъртфиналите на Garanti Koza Sofia Open. Това стана факт, след като испанецът се наложи с 2:0 сета в двубоя си с квалификанта Мирза Башич, в отделните части 6:3, 6:4.

Третият в схемата Гарсия-Лопес проби подаването на опонента си в шестия гейм за преднина 4:2, след което не срещна проблеми да вземе откриващия сет на двубоя – 6:2.

Втората част също започна по плана на испанеца, който осъществи брейк още в откриващия гейм. До края на срещата квалификанта от Босна и Херцеговина така и не успя да се справи с началния удар на съперника и напусна турнира.

Съперникът на Гарсия-Лопес на четвъртфиналите в София ще стане ясен утре, след като се изиграе двубоя Рикардас Беранкис (Литва) – Жил Мюлер (Люксембург, №3).

„Във всеки един турнир първият мач е труден. Успях да направя по един пробив в двата сета и това ми донесе победата. Не мога да кажа, че днес показах най-добрата си игра, но важното е, че продължавам напред. Мюлер или Беранкис? И двамата са добри, особено в зала. Така че с когото и да играя няма да ми бъде лесно”, каза пред Tennis24.bg след срещата Гийермо Гарсия-Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини