Мико: Голямата ми цел ще са турнирите от Шлема



03-02-2016 20:34 | Станко Димов

Димитър Кузманов игра като равен с равен в двубоя с Рикардас Беранкис, но отстъпи с 3:6, 6:2, 3:6 след близо два часа игра в „Арена Армеец”. След срещата Мико не скри разочарованието си от загубата, но също така не скри и високите си амбиции за турнирите до края на сезона. Пловдивчанинът призна, че голямата му цел ще бъде да се класира за квалификациите на „Ролан Гарос”. Той също така благодари на публиката за подкрепата, която му оказа в двубоя с Беранкис.

„Започнах малко напрегнато мача. Направих доста грешки, много слаб процент на първи сервис. Това се отрази на резултата в първия сет. След това се отпуснах. Започнах да вкарвам първи сервиси. Тактически заиграх по-добре.

Първия сет не спазих тактическия план, което си е изцяло моя грешка. За жалост с един пробив в третия сет загубих. Но грешката си е изцяло моя, тъй като имах три точки за пробив и контролирах двете разигравания при 40-40. Последния гейм не успях да го изиграя по най-добрия начин”, коментира Кузманов на пресконференция след двубоя.

„Доволен съм, че играх на турнир от толкова високо ниво. За съжаление и вчера при двойките, и днес, се получи така за една бройка не успях да спечеля. Но благодаря на всички, които дойдоха в залата и ме подкрепиха. Имаше доста малки деца, бъдещи тенисисти, което е много добре. Дано продължат да идват, независимо кой участва в турнира.

В момента опитвам нови неща, сменям изцяло своето игрово поведение и игровия си план. Мисля, че това е много добро начало на годината за мен. Сигурен съм, че годината ще е успешна за мен. Голямата ми цел за сезона ще бъде да се класирам за турнирите от Големия шлем (бел.ред. за квалификациите). Не успях да го направя в Австралия, но се надявам да го сторя за „Ролан Гарос”, Уимбълдън и US Open”, каза Мико след мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини