Надал все пак ще играе в Буенос Айрес



02-02-2016 09:29 | Tennis24.bg

Шампионът от турнира на клей в Буенос Айрес Рафаел Надал в крайна сметка ще защитава титлата си. Испанският левичар получи "уайлд кард" за състезанието, започващо на 8 февруари и сложи финалната точка на нещо като латиносериал.

"Искам да благодаря на организаторите, че ми предоставиха тази покана. Имам страхотни спомени от времената, когато съм играл в Аржентина, защото хората са едни от най-прекрасните в света. Поисках "уайлд кард" след лошия резултат в Мелбърн и се надявам още веднъж Буенос Айрес да бъде началото на добра серия. Ще дам най-доброто от себе си, за да го постигна", заяви петият в света Надал, цитиран от сайта на АТР.

След отпадането още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия от Вердаско, Рафа се прибра в Майорка и започна да тренира на червено. Това беше и причината да откаже поканата да играе в София през тази седмица.

Аржентинско издание обяви миналата седмица, че 29-годишният Надал ще получи "уайлд кард". Ден по-късно директорът на турнира в Аржентина Мартин Хайте пък заяви, че не е имало искане за подобно нещо и мениджърите на испанеца са съобщили, че почти няма шанс да защитава титлата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини