Надал определи загубата от Федерер като "болезнена"



03-12-2010 10:28 | Николай Драгиев

Рафаел Надал и Карлос Моя продължават да се изявяват заедно пред испанските медии. И се оказва, че все още имат какво да разкажат на своите фенове в Испания и по света.

Двамата бяха гости на предаване по култовото радио "КаденаСер". Те разказаха както за важни теми, така и за доста любопитни съвместни мигове.

"Болезнено беше да загубя финала от Федерер. Мисля обаче, че приключих годината на много добро ниво. Дано го задържа," пожела си Рафа. "Този сезон може да се сравни единствено с 2008 г., но сега като че ли бях още по-добър."

"Бях чул за едно момче на седем години, което е спечелило всичко в Испания. Това привлече вниманието ми, но ние се срещнахме едва пет години по-късно," разказва Моя. "Беше си мечта да направя едно разиграване с него," признава пък Рафа.

Оказва се, че двамата са големи фенове на Play Station и редовно изкарват в игра дългите часове по хотели в различни страни.

Оказва се, че в хърватския град Умаг Рафа е загубил бас свързан с игра и е трябвало да тича гол по улиците.

Отново заради игра на Play Station, шумният Рафа едва не е бил изгонен от хотела си по време на Australian Open, пак според думите на Карлос.

В края Карлос Моя признава, че е подходил небрежно към здравето си и това се е оказало фатално. "Десет години не се погрижих за моята травма и сега стана невъзможно да я преодолея. Сега най-важна за мен е дъщеря ми," обясни той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини