Още двама българи с „уайлд кард“ за Garanti Koza Sofia Open



29-01-2016 13:35 | Любомир Тодоров

Още двама българи ще играят на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open, след като се разбра, че са получили „уайлд кард“ от организаторите по време на среща при министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

Националът за Купа „Дейвис“ Александър Лазов ще участва в основната схема, жребият за която ще се тегли на 30 януари, събота, от 11 часа в Novotel Sofia. Другите „уайлд кард“ са за Димитър Кузманов и Марсел Илхан от Турция.

Държавният шампион до 18 години Александър Лазаров пък получи покана за квалификациите, заедно с турския тенисист Джем Илкел. Жребият за тях ще бъде изтеглен тази вечер след 21 часа, а двубоите в пресявките започват от 13:00 часа в събота в „Арена Армеец София“.

„Пожелавам Ви успешно представяне в предстоящия турнир. За първи път българската публика ще има възможност да се докосне до някои от най-добрите тенисисти в света. Влезте мъжки в битките, защото в спорта винаги има победители и губещи, но е важно да се играе със сърце. Този турнир е отлична реклама за страната ни, защото мачовете ще се излъчват в 137 страни, включително САЩ“, обърна се към играчите Красен Кралев.

На срещата присъстваха още Членът на борда на директорите за България на генералния спонсор "Гаранти Коза" Осман Ерден Билгинер, златният медалист от Европейския младежки олимпийски фестивал Адриан Андреев и капитанът на България за купа „Дейвис“ Тодор Енев.

„Щастлив съм, че ще запиша дебюта си в основна схема на турнир от АТР World Tour точно в България. Нямам притеснения, надявам се да се представя добре пред родна публика“, коментира 25-годишният левичар Лазов.



„Тренирахме вече два дена на настилката, на която ще се проведе турнира. На мен ми допада. Знам, че на такъв голям форум няма какво да губя, а мога само да спечеля. В добра форма съм“, заяви втората ракета на България Кузманов.

„Вълнувам се, че ще изиграя първия си мач при мъжете на ниво АТР в София. Бях на подготовка в Швейцария и смятам, че съм подготвен добре за турнира“, каза 18-годишният Лазаров, който е син на бившия национал Красимир Лазаров.

Талантът Адриан Андреев пристигна вчера в София от турнир в Тунис, където е стигнал до осминафинал, за да се готви за участие с националния отбор до 16 години в Зимните купи. България ще бъде първа поставена в квалификациите в Истанбул от 5 до 7 февруари.

ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА НА КРАЛЕВ С НАЦИОНАЛИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини