Гюнтер Хубер ще подготвя националите на Турция



29-01-2016 10:13 | Любомир Тодоров

Известният германски бадминтон специалист Гюнтер Хубер поема националния отбор на Турция от 1 февруари.

Бившият наставник на Габриела и Стефани Стоеви ще работи през следващите 5 месеца с местната федерация. Целта е Хубер да подготви най-добрите турски състезатели за започващото в средата на февруари Европейско отборно първенство за мъже и жени в Казан, Русия, и те да спечелят макмимален брой квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

„Турската федерация по бадминтон ме покани да помогна в период, в който нямам други ангажименти с елитни състезатели. За мен е голямо удоволствие да работя с тази федерация и с нейния президент Мурат Озмекик. Целите ни са добро представяне в Казан. Олимпийските квалификации завършват с Европейското първенство във Франция през април. Надявам се освен квоти за Рио на единично мъже и жени и двойки жени, да помогна на турската бадминтонистка Йозге Байрак да спечели още един медал след бронзовото отличие от 2014 година. Базата в Бурса е на невероятно ниво, финансирането също е напълно обезпечено“, коментира Хубер.

Германецът, който дълги години беше Директор развитие на Световната федерация по бадминтон, беше наставник на сестри Стоеви от пролетта на 2012 година до септември 2015 година. Под ръководството на Гюнтер Хубер те спечелиха единствения златен медал за България на Европейските игри в Баку, златни отличия от европейското за девойки (на единично и на двойки) и над 30 турнирни титли. Заедно с него Габриела и Стефани стигнаха до №12 в световната ранглиста на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини