Кербер с първи финал в Големия шлем



28-01-2016 07:54 | Tennis24.bg

Ангелик Кербер е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като германката се наложи със 7:5, 6:2 над Йохана Конта (Великобритания) след близо час и половина игра на „Род Лейвър Арина”.

Кербер започна ударно срещата и след два пробива поведе с 3:0 гейма. 47-ата в света Конта обаче по никакъв начин не се предаде и не само успя да навакса изоставането, но дори и поведе след седмия гейм – 4:3. Последваха няколко оспорвани игри, а в края на сета Кербер успя да нанесе решителен пробив за 6:5, след което с гейм на 0 си гарантира успех в първия сет – 7:5.

Германката действа изключително концентрирано през втората част и след два пробива успя да поведе с 4:1, след което за разлика от първия сет не допусна колебания и затвори мача със 7:5, 6:2.

„Моментът е много специален. Страхотно е чувството да стигна на финал в Шлема. Йохана имаше страхотни изяви тези седмици, сигурна съм, че я очаква голямо бъдеще. За мен винаги е било невероятно чувство да играя тук на централния корт”, каза в интервюто на корта Кербер.

В събота германката ще се изправи срещу Серина Уилямс във финалния двубой на Australian Open.

„Получих голяма подкрепа от своите сънародници, очаквам с нетърпение финала и то точно срещу нея. Едва ли има по-голямо предизвикателство. Това е мач, в който нямам какво да губя”, каза Кербер, която изостава с 1:5 победи в директните двубои срещу водачката в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини