Джокович срещу Федерер в Мелбърн



26-01-2016 12:46 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Шампионът от миналата година се справи с 3:0 сета с Кей Нишикори – 6:3, 6:2, 6:4 в двубой, който продължи малко повече от два часа.

Японецът беше спечелил последният дуел между двамата в турнир от Големия шлем – US Open 2014, заради което имаше и сериозни очаквания към днешната среща. За жалост на безпристрастната публика обаче интрига на корта днес нямаше. Сърбинът спечели с лекота първите два сета, а в началото на третия допусна 2 пробива, но въпреки това затвори мача в три части.

Благодарение на успеха Джокович вече води с 6:2 победи в дуелите с първата ракета на Азия. В спор за място на финал сърбинът ще се изправи срещу Роджър Федерер, който по-рано през деня победи в 3 сета Томаш Бердих.

„Имах представа какво да очаквам и какво да направя. Той (Нишикори) играе много по-бързо отколкото Жил (Симон). Но направи много грешки днес. Знаех, че трябва да поемам контрол в разиграванията когато мога. Чувствах се добре на корта, сервисът ми не работеше много добре, но се представих по-добре от предишния двубой.

Кей има отличен бекхенд, знаех, че ако играя с много сила той може да направи грешка. Подобрил е сервиса си, това е ясно. Играх солидно от основната линия и съм доволен от себе си”, коментира Джокович след последната точка в двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини