Симон: Много играчи се надяваха да бия Джокович



Симон: Много играчи се надяваха да бия Джокович
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-01-2016 16:21 | Tennis24.bg

Французинът Жил Симон бе първият, който успя да затрудни сериозно Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия. „Пилето”, както е известен тенисистът, успя да вземе два сета на световния №1, но за повече нямаше сили.

„Какво се случи в петия сет ли? Нищо специално, той (Джокович) заигра на изключително темпо. В геймовете от 2:1 до 5:1 почти не направи грешка, на няколко пъти ударите му падаха на линиите. Заслужено взе сета и ме победи. Това е”, коментира Симон на пресконференция след двубоя.

„Нямам някаква конкретна тактика. Просто преди двубоя си казах, че трябва да си вярвам. Ако не вярвам, че мога да го победя по-добре да не излизам на корта. Тогава със сигурност ще загубя. Целта ми беше ясна – да покажа най-добрата си игра и да се надявам, че той ще покаже слабости.

Знам, че много тенисисти се надяваха, че успея да победя Джокович. Много от момчетата искат да го видят извън турнира, но това е напълно разбираемо. Все пак той е водачът в схемата, той е най-добрият тенисист в света в момента”, коментира Симон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини