Джокович оцеля след пет сета



24-01-2016 10:05 | Любомир Тодоров

Петкратният шампион от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович продължава защитата на титлата си.

Световният номер едно от Сърбия се класира за четвъртфиналите, след като надделя над №17 в схемата французин Жил Симон с 6:3,6:7(1), 6:4, 4:6, 6:3 след четири часа и половина игра. Той стигна за 27-и пореден път до тази фаза в Големия шлем, с което се изравни на второто място в класацията с Джими Конърс.

Ноле първи стигна до пробив за 3:1, но Симон веднага го върна. Сърбинът дочака своя шанс и постигна втори брейк за 5:3, а след това успя да затвори частта при четвъртата си възможност като преди това отрази две точки за връщане и на този брейк.

Във втория сет Джокович профука цели 11 точки за пробив, за да се стигне до тайбрек. В него французинът поведе с 5:0 точки и изравни частите още при първата си възможност. Така Новак загуби сет след 26 поредни спечелени от Мастърса в Лондон миналия ноември.

В третата пак имаше ранна размяна на пробиви. Световният номер едно нанесе своя удар в последния гейм. Той поведе с 40:30 при сервис на тенисиста от Ница и реализира тутакси сетбола.

Симон стигна до 2-2 части. Той проби за 5:4 и след това триумфира при четвъртия сетбол.

В заключителната част петкратният шампион от Мелбърн удари с пробив за 3:1 в гейм, в който губеше с 0:40. А после затвърди на 15. Симон капитулира и допусна втори брейк. След това световният номер едно сервираше вече за място на четвъртфиналите. Французинът събра сили и воля и взе гейма. В следващия Джокович стигна до два мачбола, но ги пропусна. При 5:3 той поведе с 40:0 и завърши срещата с бекхенд по правата.

Новак приключи с 62 уинъра (9 аса) срещу невероятните за него 100 непредизвикани грешки. Жил постигна 32 уинъра при 68 грешки.

На четвъртфинала сърбинът излиза срещу №7 в схемата японеца Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини