Под напрежение: Мугуруса пада, Азаренка се нахъсва



23-01-2016 22:39 | Tennis24.bg

След отпадането и на номер 3 в основната схема – Гарбине Мугуруса, в долната половина на схемата на Australian Open остана само една тенисистка от Топ 10. Това стана, след като родената в Каракас, Венецуела, испанка загуби от номер 48 Барбора Стрицова.


Така седмата поставена Ангелик Кербер остана най-високо класираната в световната ранглиста в този поток. Заедно с  третата – Мугуруса, отпаднаха и номер 9 – Каролина Плискова, която отстъпи на Екатрина Макарова. По-рано си тръгнаха и номер 2 – Симона Халеп, и номер 8 – Винъс Уилямс, които отпаднаха още в първи кръг.


Халеп и Мугуруза оправдаха ранното си напускане на надпреварата с огромния стрес на участието си в турнир от Големия шлем. Испанката допълни, че „просто имала много лош ден“. Тя продължава да е много непостоянна в най-големите турнири – стигна до финал на Уимбълдън, но пък на U.S. Open отпадна от британката Йохана Конта.


Същвременно именно напрежението на турнирите от Големия шлем мотивира допълнително Виктория Азаренка – двукратна шампионска в Мелбърн. Беларускинята доказа това, след като с лекота спечели без да загуби сет мача си от третия кръг срещу японката Наоми Осака.

“Обичам това напрежение. За мен то е свързано и с мястото, от което идвам. Винаги съм била под напрежение. Мисля че това важи за всички. Не мисля, че има спортист, който да не е нервен преди да излезе на терена или не започне състезанието. Но аз наистина не обръщам внимание на това. Това напрежение показва същината на състезанието, то те кара да си готов за всеки един мач. Това опитвам и да правя“, каза след поредния си успех Виктория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини