Раонич беше пробит, но не и победен



Раонич беше пробит, но не и победен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-01-2016 10:24 | Tennis24.bg

Милош Раонич се класира за IV кръг на Откритото първенство на Австралия, след като се разправи в 3 сета с Виктор Троицки – 6:2, 6:3, 6:4. Сърбинът, който бе поставен под №21 в основната схема, бе първият, който успя да пробие началният удар на Раонич от началото на турнира. Това се случи в третия сет, но звездата на Канада отговори моментално и направи ри-брейк, а малко след това успя да приключи двубоя успешно в три сета.

„Чувствам, че започвам да намирам отговорите”, каза Раонич, запитан за отличната си форма от началото на турнира в Мелбърн. „Сервисът ми работи много добре, освен това успявам да създавам възможности и при ретур, с което допълнително вкарвам напрежение в съперника.

Чувствам, че играя добър тенис, че играя умно. Определено днес беше най-добрият ми двубой от началото на турнира. Успявах да миксирам играта си, бях ефективен и на мрежата”, каза още Раонич.

Любопитен е фактът, че това беше двубой на двама от състезателите в най-добра форма от началото на годината. Както е известно, Раонич започна сезона с титла в Бризбън, където на финала победи Роджър Федерер. Троицки пък дойде в Мелбърн като шампион от Сидни, където в спора за трофея пречупи Григор Димитров. След няколко дни сърбинът ще бъде и в България за участие на дебютното издание на турнира Garanti Koza Sofia Open.

Раонич пък вече може да мисли за следващия си съперник, който ще бъде шампионът от 2014 Стан Вавринка. „Ще бъде трудно. Той играе добре. Гледах малко от двубоите му до момента, показва изключително постоянство. Трябва да намеря начин да му противодействам. Въпросът е дали ще направя крачка напред. Надявам се, че ще се справя”, каза Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини