Нишикори първи стигна осминафиналите в Мелбърн



22-01-2016 05:42 | Любомир Тодоров

Седмият поставен Кей Нишикори стана първият тенисист, който си осигури участие на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия.

Японецът се наложи над №26 в схемата Гийермо Гарсия-Лопес със 7:5, 2:6, 6:3, 6:4 след близо 3 часа игра под покрива на "Маргарет Корт Арина", спуснат заради дъжда.

Испанецът, когото ще видим и в първото издание на АТР турнира в София след броени дни, започна отлично мача и проби за 4:3, след което и затвърди. От този момент Нишикори обаче заигра на много високо ниво и успя да вземе следващите четири гейма, а с това и сета.

Във втория 32-годишният Гарсия-Лопес проби в откриващия гейм и за 4:1, за да изравни частите. Третата беше за азиатеца. Нишикори започна с ранен брейк за 2:1 и заключителния сет. Испанецът имаше чудесна възможност да то върне в осмия гейм, когато поведе с 40:15, но съперникът се спаси с отлични сервиси. В последния гейм Кей беше безукорен и спечели на нула подаването си.

Японецът завърши с 33 печеливши удари (5 аса) при 38 непредизвикани грешки. Гарсия-Лопес пък постигна 28 уинъра (11 аса) срещу 43 грешки.

Следващият опонент на Нишикори ще бъде французин. Той ще бъде определен в мача между Жо-Вилфрид Цонга и Пиер-Юг Ербер.

В другия завършил мач Давид Гофен преодоля Доминик Тийм с 6:1, 3:6, 7:6(2), 7:5. Така 15-ият в схемата белгиец си осигури двубой спобедителя от двубоя Роджър Федерер - Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини