Австралийският тенис отчита най-успешното Открито първенство



21-01-2016 23:43 | Tennis24.bg

Първият турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Австралия, е в стабилно финансово състояние, съобщи puntodebreak.com. Според анализа на сайта за първи път всички здрави топиграчи за изявили желанието си да играят в надпреварата, за разлика от последните години, когато турнирът бил критикуван и отказван от някои тенисисти.

Опитът им в тези две седмици в Мелбърн обаче е уникален, а организаторите са успели да оптимизират инфраструктурата. Днес на звездите на корта се предоставя луксозен спа център, седем нови ресторанта и подобрени съоръжения. И причината за всичко това е, че Австралийската тенис федерация е една от най-богатите спортни организации в страната.


Според „Financial Review“, макар че цените на билетите са се повишили с 6%, възможностите за продажбата им се мултиплицира. И година след година в Мелбърн отчитат нови и нови рекорди по посещаемост.


Според Изпълнителния директор на местната федерация Крейг Тили, турнирът се е развил в последните години не само като тенис-състезание, но и като глобално развлекателно събитие. Той дори сравни Australian Open с финала на шампионата по американски футбол Super Bowl.

Тазгодишната надпревара, благодарение на продажбата на билети и договорите за спонсорство с KIA и ANZ Bank ще събере 300 милиона долара приходи, което с 56 милиона повече от миналата година. Днес тенис федерацията на Австралия е втората по богатство в страната, като първото място делят тези по крикет, ръгби и австралийски футбол.

Австралийският тенис отчита най-успешното Открито първенство в страната

Приходите тази година ще са около 300 милиона долара

Първият турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, е в стабилно финансово състояние, съобщи puntodebreak.com. Според анализа на сайта за първи път всички здрави топ-играчи за изявили желанието си да играят в надпреварата, за разлика от подследните години, когато турнирът бил критикуван и отказван от някои тенисисти. Опитът им в тези две седмици в Мелбърн обаче е оникален, а организаторите са успели да оптимизират инфраструктурата. Днес на звездите на корта се предоставя луксозен спа център, седем нови ресторанта и подобрени съоръжения.  И причината за всичко това е, че Австралийската тенис федерация е една от най-богатите спортни организации в страната.

Според „Financial Review“, макар че цените на билетите са се повишили с 6%, възможностите за продажбата им се мултиплицира. и година след година в Мелбърн отчитат нови и нови рекорди по посещаемост.

Според Изпълнителния директор на местната федерация Крейг Тили, турнирът се е развил в последните години не само като тенис-състезание, но и като глобално развлекателно събитие. Той дори сравни Australian Open с финала на шампионата по американски футбол Super Bowl.

Тазгодишната надпревара, благодарение на продажбата на билети и договорите за спонсорство с KIA и ANZ Bank ще събере 300 милиона долара приходи, което с 56 милиона повече от миналата година. Днес тенис федерацията на Австралия е втората по богатство в страната, като на първото място делят тези по крикет, ръгби и футбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини