Джокович отрече твърдения за участие в уредени мачове



21-01-2016 22:43 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович отхвърли категорично обвиненията на италианския в. „TuttoSport“, че е играл симулативно и е загубил мач срещу Фабрис Санторо в зала „Берси“ в Париж през 2007 г. Това става само дни, след като сърбинът призна, че са му предлагали 200 000 долара, за да загуби мач на турнира в Санкт Петербург същия сезон.


„Това не е вярно. Спомням си онзи мач. Отговорът ми е само един и такъв ще бъде. Днес тази история е основната новина и има много спекулации, ще има много обвинения в тениса. Нямам какво повече да кажа. Казах всичко, което имах преди два дни. Докато някой не покаже истинско доказателство, всичко това ще остане само спекулация за мен.

И какво да кажа? Загубих онзи мач и сега искат да създадат история около него. Или около всеки мач, който топ-играчите губят в първите кръгове. Но това е просто смешно. Всеки може да си измисля, каквото му хрумне за всеки мач. Така мисля. Не са толкова много мачовете, които топ играчи са губили в началото на турнирите. Но това не е доказателство, а само спекулация“, каза Джокович.


Информацията за симулативен мач бе отхвърлена и от Фабрис Санторо. „Може никога да не съм бил най-добрият тенисист в света, но съм побеждавал 19 от 23-мата най-добри. Седмица преди този мач бях победил номер 5 в ранглистата Анди Родик. Да, Джокович не изигра мача на живота си, но не е взимал пари, за да падне. Трябва много да се внимава, когато се пишат такива неща и няма доказателства“, каза французинът, който в момента работи като коментатор.

Джокович отрече твърдения за участие в уредени мачове

Световният номер 1 Новак Джокович отхвърли категорично обвиненията на италианския в. „TuttoSport“, че е играл симулативно и е загубил мач срещу Фабрис Санторо в зала „Берси“ в Париж през 2007 г. това става само дни, след като сърбинът призна, че са му предлагали 200 000 долара, за да загуби мач на турнира в Санкт Петербург същия сезон.

„Това не е вярно. Спомням си онзи мач. Отговорът ми е само един и такъв ще бъде. Днес тази история е основната новина и има много спекулации, ще има много обвинения в тениса. Нямам какво повече да кажа. Казах всичко, което имах преди два дни. Докато някой не покаже истинско доказателство, всичко това ще остане само спекулация за мен. И какво да кажа? Загубих онзи мач и сега искат да създадат история около него. Или около всеки мач, който топ-играчите губят в първите кръгове. Но това е просто смешно. Всеки може да си измисля, каквото му хрумне за всеки мач. Така мисля. Не са толкова много мчовете, които топ играчи са губили в началото на турнирите. Но това не е доказателство, а само спекулация“, каза Джокович.

Информацията бе отхвърлена за симулативен мач бе отхвърлена и от Фабрис Санторо. „Може никога да не съм бил най-добрият тенисист в света, но съм побеждавал 19 от 23мата най-добри. Седмица преди този мач бях победил номер 5 в ранглистата Анди Родик. Да, Джокович не изигра мача на живота си, но не е взимал пари, за да падне. Трябва много да се внимава, когато се пишат такива неща и няма доказателства“, каза французинът, който в момента работи като коментатор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини