Три групировки контролирали залозите в тениса



21-01-2016 10:03 | Tennis24.bg

Три са групировките, които контролират залозите в тениса и плащат на играчите само в брой, а не през банкови сметки, което прави проследяването на плащанията почти невъзможно.

Това разкри бивш южноамерикански играч пред ВВС по повод скандала с черно тото. Въпросният информатор, който пожелал анонимност, е играл няколко мача миналия сезон в тура, а сега вече е треньор.

"Това е публична тайна, която всеки знае и не говори за това. Всяка банда има свои членове, които говорят с играчи. Имат много вътрешни хора, които са част от тура. Притежават и много сметки, по 50 - 60, с малки суми в тях. Накрая стават много по-големи", коментира анонимният източник.

Той уточни, че не може да е сигурен какви суми се печелят от измамниците. "Знаеш кой го прави и кой не. Като играч аз познавам кой пропуска нарочно или връща топката в средата на полето... кой се опитва и кой не. Започнах да вярвам, че и топиграчите са замесени, преди няколко години, когато един човек ми каза резултатите от следващите два турнира. Той ми разкри точно кой и как ще го направи. В началото си мислех, че просто се хвали, за да ме зариби за схемата си. След това всичко, което ми беше казал, се случи. И тук става въпрос за турнири от "Мастърс 1000" сериите, където има много големи имена", разказа още тенисистът пред ВВС, цитиран от Спортал.бг.

"Ръководните органи са напълно наясно кой го прави. Ако искаха да го спрат, щяха да го сторят още днес. Лесно е, те просто нямат желание", завърши той.

Даниел Кьолерер, който през 2011 г. бе наказан до живот за уговаряне на мачове, разказва за контактите си с букмейкъри. "Имах оферти в Москва, Ченай и Париж - в Ченай 50 000, за да загубя от Давиденко, в Париж двойно, за да ме победи Масу в два сета, а повече от 50 000 за мача с Типсаревич в Москва. Аз отказах. Двама души ми звъннаха, а един дойде лично. Не знам защо се свързаха с мен. Разбира се, че в такъв момент си изплашен. Тази мафия е много опасна. Два пъти отказваш, на третия казваш "да", защото после ще ти кажат просто да загубиш", разкри австриецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини