Азаренка профуча покрай Ковинич



21-01-2016 09:28 | Любомир Тодоров

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия по тенис Виктория Азаренка записа втора категорична победа в Мелбърн.

Тенисистката от Беларус, която е №14 в схемата, разгроми за около час черногорката Данка Ковинич с 6:1, 6:2 на "Маргарет Корт Арина". Така Вика стигна до третия кръг на турнира от Големия шлем със само 3 загубени гейма.

Азаренка постигна 19 печеливши удари при 9 непредизвикани грешки, докато 54-ата в света Ковинич направи 11 уинъра, но и 22 грешки.

"Играх добре днес и съм доволна. Наистина не броя геймовете, които съм загубила. Играя за всяка точка така, като че ли тя моята последна", коментира 26-годишната бивша номер едно в света от Минск.

Продължава успешния път и на третата в схемата испанка Гарбине Мугуруса. Тя не срещна затруднения в мача срещу Кирстен Флипкенс от Белгия и спечели с 6:4, 6:2.

Различна беше съдбата на двете бивши водачки в световната ранглиста от Сърбия. Ана Иванович победи с 6:3, 6:3 латвийката Анастасия Севастова.

Йелена Янкович обаче загуби от Лаура Зигмунд от Германия след 6:3, 6:7(5), 4:6. Белградчанката започна с пробив третия сет, но съперничката й веднага го върна и после направи брейк в заключителния гейм, което й донесе успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини