Вердаско: Не съм вярвал, че отново ще играя 5 сета с Рафа в Австралия



19-01-2016 15:11 | Tennis24.bg

Фернандо Вердаско поднесе голямата изненада във втория ден на Australian Open, след като успя да победи с 3:2 сета един от фаворитите в турнира Рафаел Надал. Вердаско изоставаше с 1:2 сета, но въпреки това намери сили да обърне именития си съперник – 7:6 (6), 4:6, 3:6, 7:6 (4), 6:2. Срещата продължи 4 часа и 41 минути и бе повторение на уникалния полуфинал между двамата преди 7 години.

„Просто затварях очите си и всичко се получаваше”, каза Вердаско в интервюто на корта. „В четвъртия сет започнах да сервирам по-добре в сравнение с предходните два. В същото време той започна да удря топката по-слабо. Това ми даде възможност да навляза в корта и да бъда агресивен. Да победя Рафа в 5 сета, след като съм изоставал с 1:2, е невероятно чувство”, каза още Вердаско.

„Разбира се, че мислех много, много пъти за полуфинала (от 2009-та година). Това беше най-дългият мач, който някога съм играл. Това беше първият ми полуфинал в турнир от Шлема. Честно казано не съм мислил, че ще имам още един 5 сетов мач срещу Рафа в Австралия”, призна щастливият победител.

„Има голяма разлика между този двубой и онзи от преди 7 години. Тогава играхме полуфинал, сега – първи кръг. Турнирът едва сега започва. Надявам се, че ще продължа да играя по този начин и ще направя добър турнир”, каза Вердаско, който във втори кръг ще играе с Дуди Села.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини