Милош Раонич: Не са ми предлагали пари, само са ми се оплаквали, че губят



19-01-2016 11:46 | Tennis24.bg

Милош Раонич започна ударно участието си в Australian Open след 6:1, 6:4, 6:4 срещу французина Лукас Пуий и запази инерцията си след титлата си в Брисбън. Ето какво каза канадецът след успеха си:


Направи крачка нагоре след Брисбън, така ли е?


Милош Раонич: Да, и аз така мисля. В Брисбън имах много малко възможности. Тук бях по-уверен, разбирах къде играя. Може би след разочарованието от предишния сезон се завръщам. Погрижих се за много неща – сервиса, например. И Вече се връщам към нивото, на което трябва да съм.


Какво се случва в мач, в който правиш пробив още в първия гейм, в който съперника ти сервира  във  всеки сет?


Милош Раонич: Просто се фокусираш върху собствения си сервис.


Но се чувстваш добре?


Милош Раонич: О, да. Да си напред в резултата винаги е добре и става по-лесно. Основното, което трябва да направиш, е да си на върха на собствените си възможности и да не допускаш обрати. Водих добре геймовете, в които сервирах. Май имах само едно начало с 0-15.


Започваш добре годината, победи Роджър Федерер в Брисбън. Това сигурно означава много?


Милош Раонич: Да, мисля, че играя добре. Най-накрая съм здрав и успявам да играя своя си тенис. Добавих и някои неща в играта си – по-ефективен съм на мрежата. Атакувам по-добре, по-спокоен съм в напрегнатите моменти, вярвам, че мога да се справя.


Как ти се сториха условията за игра днес, след като изигра мачовете в Брисбън под подкрив?


Милош Раонич: Няма голяма разлика. Мисля, че миналата седмица беше малко по-влажно и насти

лката бе малко по-бавна. Тук топката е по-бърза. Да играеш под слънцето обаче е проблем, особено в 11 часа местно време. Но си мисля, че бях ефективен през цялото време и бързо си свърших работата.


Играеш с предпазител на зъбите, защо?


Милош Раонич: За да не стискам зъби. Понякога от това след мач имам главоболие.


Значи не ти пречи на дишането?


Милош Раонич: Не, нося го повсяко време, освен когато се храня. Свикнах бързо с него.


Какво мислиш за уговарянето на мачове? Толкова голям проблем ли е, колкото се говори и как може тенисът да се справи с него?


Милош Раонич: На нас като играчи ни е казано, че тези неща могат да се случат и ако стане така – да кажем на властите. Вярвам, че има гореща линия за нас като опция, чрез която да се съпротивляваме, когато се случи нещо такова. Мисля, че това е достатъчно – поне от гледна точка на моя личен опит. Според мен се прави достатъчно.


Не мисля, че някой в тениса вярва на цялата изнесена информация. Трябва всичко това някак да се потвърди. Надявам се, ако се обявят имена, те да бъдат наказани.


Тенисът е страхотен спорт има страхотни неща в него и ме натъжава тежкият език, с който го нападат. Съжалявам, че това, с което се свързва първият турнир от Големия шлем, в именно това. Все пак Australian Open е едно от най-големите събития, в което играем.


Тази сутрин Танаси Кокинакис призна, че в началото на кариерата му са му били предлагани пари през социалните мрежи, за да изгуби някой мач. А на теб?


Милош Раонич: Не.  Най-близко до подобна случка съм бил, когато са ми са оплаквали, че като загубя мач са губили пари.(смее се) Но никой не ми е предлагал нищо преди мач.


Какво очакваш от следващия кръг?


Милош Раонич: С Томи сме играли много пъти. Трудно ще е, както винаги. Но чувствам, че съм в добра форма. Предизвикателството ще е голямо.


Какво ще кажеш за Карлос Моя? Защо го избра за треньор? Какво искаш да научиш от него?


Милош Раонич: Мисля, че може да ми помогне да стана по-ефективен. Да използвам стила си на игра по-добре, особено в някои по-запечени ситуации. Той може да ми даде по-добър цялостен поглед на и извън корта, особено за турнирите, които продължават по две седмици.
Имам трудности да превключа на режим почивка, след като мачът е свършил. Той може да ме направи по-спокоен. Със своите обширни познания той ще ми помогне с умения за това как да се държа с хората, как да говоря с тях.


Бързо ли го избра?


Милош Раонич: Не. Имахме разговори през целия декември. Когато се разделихме с Иван (Любичич), бях малко в безисходица, но Рикардо каза, че ще остане колкото трябва, затова решението не беше спешно. Познавах Карлос, поговорихме малко с него и решихме накъде трябва да вървя.
Ясно е, че не побеждаваш Федерер всеки ден. Подобри ли се самочувствието ти след Брисбан?
Милош Раонич: Не мисля, че този успех ми повлия точно в тази насока. Но мисля, че в сравнение с мислите, които имах преди 9 месеца – да.  Хубаво е да имам подкрепата на хората около себе си и да вярвам, че съм на правилния път, че върша добра работа. И ако съм достатъчно здрав, мога да покажа добър тенис и занапред.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини