Стоименов: Кралев да внимава с препоръките към Григор



19-01-2016 06:28 | Tennis24.bg

Георги Стоименов отхвърли и последната възможност за участието на тенисиста Григор Димитров на турнира в София в началото на февруари, като изрази остра реакция срещу спортния министър Красен Кралев.

В неделя Кралев заяви, че организаторите на Garanti Koza Sofia Open са запазили уайлд кард за Димитров като последна надежда за участието му веднага след края на Australian Open.

Стоименов като мениджър на тенисиста обаче заяви, че "спекулациите трябва да престанат".

"В неделя министърът на спорта за пореден път изрази "разочарованието си" и от името на държавата вмени на Григор Димитров отговорност за развитието на турнира изобщо. Не е честно да се манипулира българската общественост при положение, че собствениците на турнира - турската компания Kona Woz, отдавна и навреме е информирана за решението на българския тенисист", се казва в становище на Стоименов за "Дневник".

"Организаторите ще пазят уайлд кард до последния момент не заради Григор, а защото това е практика на всеки един турнир", допълва той.

Стоименов се разграничи от изказвания на Кралев, който няколко пъти изрази надеждата си Димитров да участва в първия български турнир от веригата АТП.

"Министър Кралев трябва да бъде по-внимателен, когато дава препоръки на Григор какво е добре за неговата професионална кариера. Решението българската държава да финансира този частен турнир не е свързано по никакъв начин с Григор", заяви Стоименов.

"Нека разочарованията и удовлетворенията ни да са свързани със собствените ни действия и отговорности, вместо да товарим други с тях", коментира още той.

В интервюто си пред БНТ Кралев заяви: "Няма да скрия разочарованието си от факта, че Григор Димитров няма да участва на турнира през февруари. Държавата направи всичко възможно той да може да играе пред българска публика. Съперниците в този турнир са изключително удобни за него и можеше да стартира сезона с победа".

Спортното министерство подпомага с 500 хиляди лева организацията на турнира, който стартира на 1 февруари в зала "Арена Армеец".

През миналата година Григор Димитров беше въвлечен в полемика заради неучастието му в последния мач за купа "Дейвис" в София, след което игра в демонстративен мач, организиран от мениджмънта му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини