Бердих с 50-то поредно участие в Шлема



18-01-2016 09:17 | Tennis24.bg

Миналогодишният полуфиналист Томаш Бердих започна с чиста победа участието си на Australian Open 2016. В среща от първи кръг чехът се наложи с 3:0 сета над младата надежда на индийския тенис Юки Бамбри, в отделните части 7:5, 6:1, 6:2. Срещата на „Маргарет Корт Арина” продължи час и 45 минути и се игра при изключително високи температури на въздуха.

Макар да загуби първия си сервис-гейм, Бамбри поддържаше добро ниво в откриващия сет и съумя да върне брейка в седмия гейм, след което да изравни за 4:4. В самия край на сета обаче Бамбри допусна нов пробив, след двойна грешка, с което сдаде първата част – 5:7. Някъде тук приключи и интригата. През следващите два сета превъзходството на Бердих бе значително и той не допусна колебания, подпечатвайки оставането си в турнира.

„Ще има много дълги двубои, затова съм доволен, че днес не се задържах много на корта”, каза след срещата Бердих, за когото това е 50-то последователно участие в основна схема на турнир от Големия шлем.

95-ият в ранглистата Бамбри пък няма особен късмет с жребия на Australian Open. За втора поредна година индиецът попада на Топ 10 играч още в първи кръг, след като миналия сезон загуби на старта от Анди Мъри.

Във втори кръг Бердих ще се изправи срещу квалификанта Мирза Башич, който в същото време победи холандеца Робин Хаасе.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини