Виктор Троицки: Една точка реши мача



16-01-2016 15:37 | Станко Димов

Виктор Троицки защити титлата от турнира в Сидни, след като на финала в епична битка се наложи с 2:6, 6:1, 7:6 (7) над Григор Димитров. В тайбрека на третия сет сърбинът спаси мачбол при 6:7, след което успя да измъкне успеха след 2 часа и 17 минути игра.

„Трябва да призная, че беше доста напрегнат мач. Това беше осмият ми финал, но никога битката не е била толкова напрегната. Признавам, че беше трудно, но съумях да запазя спокойствие в някои от най-важните точки. Може би можех да се представя по-добре когато сервирах за мача (при 5:4 в третия сет), но понякога се случват такива неща. Направих положението сложно.

Страхотно е да спечеля тук отново, за втора поредна година. Обичам този турнир. Това беше третият ми финал тук, втора титла, чувството е невероятно...да започна годината с такава увереност. Надявам се, че ще продължа да играя добре. Вярвам, че мога да играя добър тенис и се надявам, че ще го докажа тази година”, коментира Троицки.

„След първия сет ясно разбрах, че трябва да направя нещо различно. В началото той (Григор Димитров) направи няколко добри изпълнения и това му помогна. Поздравявам го за играта”, каза сърбинът.

Троицки коментира и изключително напрегнатият трети сет, в който почти всеки гейм минаваше през равенство и точки за пробив.

„Григор имаше много шансове. Аз също, но в началото на сета пред него се откриха повече възможности. Имах късмет сервисът ми да ме спаси в тези критични моменти. Играх много умно в някои от тези точки. Една топка реши мача. Това е моят любим удар, с който приключих мача. В миналото този удар ми е носил толкова много щастие. След такъв удар спечелих Купа „Дейвис”, това беше последната точка в мача. Наистина се чувствам страхотно, след като спечелих титла толкова рано през годината”, коментира още Троицки, когото ще видим след 2 седмици на АТР турнира в София.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини