През погледа на Тото Грозданов: Федерер дори не се изпоти с Надал



01-12-2010 03:25 | Николай Драгиев

Дори и в България има чудесни тенис инициативи. Про-Ам турнирът на Загорка, който се проведе във втората половина на 2010 г., донесе наистина доста положителни емоции. Благодарение на него видяхме и Борис Бекер.

Големият победител от Zagorka Tennis Cup (с партньор Венци Иванов) Тихомир Грозданов и втори най-добър наш тенисист, получи изключителен бонус към титлата си. Той си заслужи правото да посети заключителния турнир на осемте най-добри играчи - ATP World Tour Finals.

Самият Тото се съгласи да разкаже специално за Tennis24.bg своите впечатления от надпреварата в Лондон. Като професионалист и като фен:

ЗА ФЕДЕРЕР

Това е страхотен турнир. Наистина е невероятно да си част от него. Още по-страхотен го направи един играч - Роджър Федерер.

В момента Роджър е наистина на изключително ниво. През цялото време игра много силно. Формата му наистина е на ниво и това се виждаше. Той просто си правеше каквото пожелае на корта. Забавляваше се с всяко разиграване.

Гледах и двубоя с Новак Джокович. Там почти не го видях да греши. Резултатът 6:1, 6:4 можеше да е още по-категоричен.

Ноле поведе във втория сет с 3:0, тъй като Федерер много-много не се напрягаше. След това Роджър заигра по своя начин и видяхте какво се случи. Нищо не можеше да му се противопостави.

ЗА НАДАЛ И МЪРИ

Не мога да не отлича и двубоя между Рафаел Надал и Анди Мъри. Страхотна битка. Голям мач като цяло. Анди трябва да бъде поздравен, на моменти играеше великолепно, почти без грешки. Освен това се стараеше да атакува често.

В тайбрека на третия сет дори поведе с 3:0 точки. Тогава си помислих, че Надал ще загуби. Не виждах как ще се върне в мача. Той обаче доказа защо е номер 1. В крайна сметка някакси успя да се измъкне от тази ситуация...

ЗА ФИНАЛА


Битката на Мъри и Надал бе наистина впечатляваща. Финалът също беше на чудесно равнище, много интересен. Роджър просто не позволи на Рафа да покаже своята игра.

Федерер бе изключително спокоен, игра точно и най-вече събрано. Абсолютно никакво напрежение не се виждаше у него!

Той дори не се изпоти. Със същата фланелка след това го наградиха.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини