Шампионът Троицки продължава по план



13-01-2016 10:20 | Tennis24.bg

Защитаващият титлата си в Сидни Виктор Троицки стигна уверено до четвъртфиналите на турнира от категория "АТР 250".

Третият поставен сърбин се наложи с 6:1, 6:4 над Томи Робредо от Испания след един час игра. Троицки, който оглавява списъка на заявените за Garanti Koza Sofia Open, направи по два пробива във всеки сет, като допусна само един брейк във втората част.

22-ият в световната ранглиста белградчанин се отличи с 8 аса, но и 4 двойни грешки. Виктор вкара 56 процента първи сервис и успя да спечели цели 92 процента при разиграно свое първо подаване.

Следващият съперник на Троицки е квалификантът Никола Маю. Французинът, който е на 33 години, отстрани №5 в схемата Андреас Сепи от Италия (когото също ще видим в София) след 6:3, 1:6, 6:3.

Ветеранът Жил Мюлер продължи да наказва амбициозни младоци и е също на четвъртфинал. Левичарят от Люксембург отстрани в първия кръг Борна Чорич, а днес победи вторият поставен Доминик Тийм от Австрия след 7:6(2), 2:2 и отказване на 20-годишния Тийм заради болезнена пришка в дясното стъпало.

Заявеният за турнира в България Мюлер постигна 5 аса в едночасовата среща. Следващият съперник на 32-годишния тенисист е №6 Жереми Шарди от Франция. Победителят от тази среща евентуално ще играе срещу Григор Димитров на полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини