Приказката свърши



12-01-2016 06:10 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира на твърди кортове в Сидни. В среща от втори кръг, българката отстъпи с 3:6, 3:6 пред Белинда Бенчич след 81 минути игра на Корт №3.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Първият сет на срещата бе решен след два пробива на сметката на 18-годишната Бенчич – в първия и последния гейм. През втората част Пиронкова успя да изравни играта и започна ударно, повеждайки с 3:1. За жалост обаче Бенчич влезе в серия от 5 последователни гейма на сметката си и успя да измъкне победата, с което си гарантира място на четвъртфиналите.

Това беше втори двубой межди Цвети и Бенчич, като представителката на Швейцария записа втори успех. Първият им дуел бе миналата година на старта на Уимбълдън. Загубата днес сложи край на надеждите на Пиронкова за поредно силно представяне в Сидни.

Припомняме, че именно в този турнир Цвети успя да вземе единствената си титла до момента. Това се случи през 2014-та, а миналата година Пиронкова достигна до полуфинал. Този сезон българката получи „уайлд кард” за основната схема, но успя да запише само една победа.

Следващият турнир, в който ще видим на корта Пиронкова е започващият идния понеделник Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини