Адриан Андреев открива сезона в Тунис



11-01-2016 15:53 | Любомир Тодоров

Адриан Андреев уточни програмата си за началото на годината. Както е известно 14-годишният тенисист зае второ място в анкетата на viasport.bg за най-добър млад спортист на България.

Софиянецът получи днес "уайлд кард" за силния турнир от календара на ITF в град Тунис за юноши и девойки до 18 години. Състезанието на клей е от високата втора категория и започва на 25 януари.

В момента Андреев тренира усилено в Мадрид със своя наставник Наум Гарсия Санчес в академията Two Worlds.

"Щастлив съм да знам, че журналистите оценяват труда ми! Това е важно за мен и е голямо признание, за която благодаря", коментира второто си място в допитването Адриан от Испания специално за Tennis24.bg.

След турнира в Тунис той ще играе за България на отборното европейско до 16 години. Нашият състав ще бъде с най-висок коефициент в квалификационните групи, защото Андреев е №6 в ранглистата на Тенис Европа, а съотборникът му Леонид Шейнгезихт е втори в класацията.

Пресявките са от 5 до 7 февруари в Истанбул. Юношите на България ще спорят за едно от двете места, даващи билет на финалите, със съставите на домакините от Турция, Хърватия, Великобритания, Грузия, Румъния и Швеция.

Веднага след това Адриан заминава за Молдова, където от 8 февруари стартира турнирът на твърди кортове в Кишинеу, който също е от втора категория на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини