Мартин Братанов се среща с Йорген Першон в Белгия



11-01-2016 13:27 | Любомир Тодоров

Българинът с белгийски паспорт Мартин Братанов ще присъства на атрактивния турнир по тенис на маса "Тура на легендите", който ще се проведе на 5 февруари в Анс, Белгия.

Световният вицешампион отборно от 2001 година няма да участва, но ще отиде на състезанието, за да научи нещо ново за треньорската си кариера. Както е известно Мартин е селекционер на националния тим на Белгия.

В турнира ще играят четирима световни първенци на единично в лицето на Ян-Ове Валднер и Йорген Першон от Швеция, Жан-Филип Гатиен (Франция) и Вернер Шлагер (Австрия). Великолепната шесторка се допълва от местната легенда Жан-Мишел Сев (на снимката вляво) и победителят в Топ 12 Калиникос Креанга, който представя Гърция.

"Помагах в организацията на Тура на легендите и миналата година. Сега ще отида пак и ще се радвам да се видя с Першон. С него играхме в един отбор във Франция в продължение на четири години. Искам обаче титлата да спечели моят съотборник в националния отбор Сев. Ще бъде интересно състезание. За три дена след тези велики играчи се научават страшно много неща", коментира роденият в Плевен Братанов специално за Tennis24.bg.

Турнирът в Анс е от календара на ITTF. Той ще се проведе по системата на прякото отстраняване. Билетите са с цена от 20 евро и вече са почти напълно разпродадени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини