Джокович брутално разпиля Надал



09-01-2016 18:25 | Tennis24.bg

Новак Джокович е новият шампион от АТР 250 турнира в Доха. На финала водачът в световната ранглиста се наложи с 6:1, 6:2 над носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал.

Както ясно показва резултатът, Джокович имаше тотално превъзходство през целия двубой и не само победи изразително Матадора, но със сигурност успя и да разклати самочувствието му броени дни преди старта на Australian Open.

Като изключим първия гейм в двубоя, в който трябваше да спасява точка за пробив, Джокович сервираше безупречно и почти не губеше точки при свой начален удар. В същото време всеки един сервис-гейм на Надал се превръщаше в мъчение за испанеца, който бе подложен на обстрел от мощни и дълбоки удари от всички зони на корта.

Това беше дуел №47 между Джокович и Надал, а сърбинът вече има предимство – 24:23 победи. За последно испанецът спечели дуел със сърбина преди повече от година и половина - на финала на "Ролан Гарос" през 2014-та година. Оттогава насам Ноле има 5 последователни успеха над Рафа, в които не е загубил сет.

Лекцията на Джокович на живо изгледа голяма част от представителния отбор на Байерн Мюнхен, начело с техния треньор Хосеп Гуардиола.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини