Дементиева се завръща в тениса



30-11-2010 18:08 | Станко Димов

Отказалата се от активна кариера Елена Дементиева е на път съвсем скоро да се завърне в любимия спорт. Дългокраката блондинка обаче няма да хване ракетата в ръка, а може да стане заместник-председател на Руската федерация по тенис.

 

Това потвърди на пресконференция днес президентът на местната федерация Шамил Тарпишчев, цитиран от агенция ИТАР-ТАСС.

 

"Отказването Елена е голяма загуба за руския тенис. Затова я помолих да стане заместник-председател, а тя ми обеща, че ще си помисли", сподели Тарпишчев. Председателят припомни думите на Вера Звонарьова, според която Дементиева е образец за цялото руско общество. 

 

"Никой не може да се сравнява с нея като поведение и мотивация за успех. Въпреки успехите си Дементиева никога не е влизала в ролята на големия лидер, никога не е казвал "Аз", коментира още босът на руския тенис.

 

Според него една от причините за прекратяването на кариерата на Елена е натоварения календар в WTA. Както е известно Дементиева официално обяви, че спира с тениса на 29 октомври, след като загуби последния си мач от груповата фаза на турнира в Доха.

 

През кариерата си Дементиева е спечелила 16 титли на сингъл и 6 на двойки. Два пъти е достигала до финал на турнири от Големия шлем ("Ролан Гарос" 2004 и US Open 2004). Може би най-големият връх в кариерата на Дементиева е златният олимпийски медал от Игрите в Пекин (2008).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини