Федерер: Григор сервираше много добре



08-01-2016 17:01 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира за полуфинал на АТР 250 турнира в Бризбън, след като в петък се наложи с 2:1 сета над Григор Димитров, в отделните части 6:4, 6:7 (4), 6:4. Това беше четвърти успех за ФедЕкспрес срещу българина от четири двубоя.

„Мисля, че играх много добре, бъдещето е пред него. В началото на третия сет исках да се концентрирам и да играя спокойно. Пробивът дойде в правилният момент и ми помогна значително. Той (Григор Димитров) сервираше много добре. Моето предимство в третия сет дойде от факта, че получих повече възможности да играя на негов втори сервис”, коментира Федерер след двубоя.

В спор за място на финал Федерер ще се изправи срещу младия австриец Доминик Тийм, който на четвъртфиналите отстрани шампиона от US Open 2014 Марин Чилич.

„Тийм има изключителен бекхенд. Може би той обича повече бавните кортове, за да може да подготви по-добре удара си. Ако трябва да го сравнявам с някой от топ играчите това ще бъде Стан Вавринка. Използва много спин, включително и когато сервира. Стабилен е от основната линия. Ще видим как ще се развият нещата утре”, каза Федерер.

Другият полуфинал е между Бърнард Томич и Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини