Пиронкова се обясни в любов на Сидни



08-01-2016 11:34 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова се завръща в Сидни с надежда да повтори отличното си представяне от 2014 г. Публиката в австралийския град я обикна преди две години, когато тя спечели превърналия се в неин любим турнир „Апиа“, пише официалният сайт на надпреварата.

И днес в тренировъчната сесия в Олимпийския комплекс в Сидни, под ясното синьо небе, бекхендът й отново е остър като жило. Пиронкова тренира със своята приятелка и сънародничка Сесил Каратанчева на корт номер 7. Заета е да отработва удари от основната линия с цел да предизвика грешка от страна на съперничката си. И успява. Няколко пъти. Само от няколко минути наблюдение става очевидно, че Пиронкова се чувства добре и някак комфортно.

„Наистина Сидни ми харесва. Харесват ми хората тук. Всички са толкова добри. Обичам настилката на корта – пасва перфектно на играта ми. Харесвам целия комплекс, времето. Въобще – харесвам всичко, събрано на едно място“, казва българката.

Любовната й афера с турнира в Сидни започна през 2014 г., когато стартира надпреварата от квалификациите и успя да спечели осем поредни мача и да триумфира с трофея. Успехът й над Ангелик Кербер във финала беше третата й победа за седмица срещу тенисистка от Топ 10 като всичките бяха постигнати без изгубен сет.

Магията продължи година по-късно, когато отново стартира от квалификациите и увеличи серията си до 14 мача без загуба в Сидни. Най-накрая, на полуфинала я спря бъдещата шампионка Петра Квитова. Въпреки това, представянето й в Сидни остана най-доброто й за 2015 г. Затова усмивката винаги е на лицето й, когато стъпи върху синята настилка.

„Някак дори цветът ми навява добри спомени, защото, както казах, харесвам тази настилка. Затова всеки път като играя тук, всичко ми се получава. Надявам се да успея да оставя емоциите и спомените си назад и да започна участието си тази година с чисто съзнание. Надявам се да спечеля няколко мача и да стигна максимално далеч“, споделя Цвети.

Тази година тя участва с „уайлд кард“, след като ранкингът й – номер 59 в света, не й позволи да спечели място в основната схема. Това ще е 15-ият й сезон при професионалистите и макар че стигна до номер 31 в света, като цяло кариерата й се върти около втората половина на стотицата в света.

„Имам свой стил. Играла съм срещу най-добрите. Имам и някои победи срещу тях. Спечелих голям турнир, имам добри резултати и в други турнири – полуфинали, четвъртфинали. Така че очевидно умея да играя тенис, но ми липсва постоянство. Вероятно е заради характера ми. Обичам големите кортове, големите турнири, обичам да играя срещу велики тенисистки, но до голяма степен е и уморително. Не мога да поддържам едно и също ниво дълго време. Нуждая се от време, за да вляа във форма, да започна да играя най-добрия си тенис на всяка настилка, при всякакви метеорологични условия… Когато успея, винаги си личи“, обяснява още Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини