Роберта Винчи обмисля да се оттегли след края на сезона



Роберта Винчи обмисля да се оттегли след края на сезона
Свързани играчи
08-01-2016 08:45 | Tennis24.bg

Роберта Винчи призна, че 2016 г. може да е последната за нея в професионалния тенис. Италианката изповяда намеренията си пред репортера на „Ню Йорк Таймс“ Бен Ротенбърг.

Миналата година бе особено добра за 32-годишната Винчи. Тя ще остане в историята с това, че спря пътя на Серина Уилямс на Откритото първенство на САЩ, въпреки че беше номер 43 в света по това време. Така американката отново не успя да изпълни мечтата си - да направи Голям Шлем в рамките на една календарна година. За Винчи пък това бе първи полуфинал в кариерата й в турнир от Голямата четворка. След това тя загуби битката за титлата от сънародничката си Флавия Пинета, която вече се отказа.

„Вече не съм млада. Минаха много години, доста стрес. Идва време за промяна. Не се знае никога какво ще стане. Ако все пак на края на годината усетя, че искам да продължа, защо не? Може да остана още 3-4 години. В главата си обаче знам, че искам да спра“, каза Винчи.

В момента Винчи е номер 15 в световната ранглиста, като най-високият й ранкинг на единично бе номер 11. Тя започна зле годината, като отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбън от Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини