Милош Раонич: Мога да спечеля турнир от Шлема



Милош Раонич: Мога да спечеля турнир от Шлема
Свързани играчи
07-01-2016 04:55 | Tennis24.bg

Милош Раонич изрази вярата си, че през 2016 година най-накрая ще успее да спечели титла от турнирите от Големия шлем. 25-годишният канадец, който игра полуфинал на Уимбълдън през 2014, бе тормозен от множество контузии през 2015 г., което му попречи да пробие на големите турнири.

Една от причините за новата увереност на Раонич е привличането на бившия номер 1 в света Карлос Моя в треньорския му щаб.

„Смятам, че мога да спечеля турнир от Големия шлем тази година. Имам истински шанс да използвам всичките си умения и да успея да извъртя ситуацията в своя полза. Сигурен съм, че Карлос ще ми помогне значително. Заради това се свързах с него“, каза Милош. Той допълни, че вече се чувства далеч по-стабилен и подготвен физически за предстоящите предизвикателства през 2016 г. и в подготовката за новия сезон е отработил не само ударите си, но и тактиките си за мачовете.

„Няма как да ме държат вече само в дъното на корта. Търся начини да променя движението си по терена, да съм по-близо до мрежата. Не става дума само за конкретни отигравания. Мисля, че с действията си на корта ще мога да притискам съперниците си, да ги поставям под напрежение“, каза канадецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини