Вика бие, квалификантка от САЩ не спира да впечатлява



06-01-2016 09:20 | Станко Димов

Виктория Азаренка се класира за четвъртфинал на WTA Premier турнира в Бризбън, Австралия. Това стана факт, след като бившата водачка в ранглистата се наложи с 2:0 сета над „щастливата губеща” Изален Бонавентюр.

Азаренка имаше затруднения в началото на срещата, като загуби подаването си още в първия гейм, а след това трябваше да се бори 16 минути в четвъртия гейм, за да стигне до равенство 2:2. От тук до края на двубоя обаче състезателката от Беларус нямаше никакви проблеми и спечели 10 от следващите 13 гейма, след което се поздрави с успеха – 6:3, 6:2.

„Мисля, че началото на срещата определено беше много тежко. Тя се представи много добре, а на мен ми трябваше време да се адаптирам, защото нямах представа какво да очаквам от нея. Доволна съм, че успях да обърна двубоя в моя полза”, коментира след срещата Азаренка.

На четвъртфиналите Вика ще се изправи срещу 8-ата в схемата Роберта Винчи. До момента Азаренка няма дори загубен сет в трите си срещи с италианката, но двете не са играли една срещу друга от 2012-та насам. Освен това Винчи се намира в страхотна форма, като в последните 4 месеца се придвижи от №43 до №15 в ранглистата.

„Играли сме няколко пъти, но мина доста време от последната ни среща”, коментира Азаренка предстоящия двубой с италианката. „Тя е много агресивен състезател. Мисля, че тя има много какво да предложи като игра, разнообразна е. За мен е важно да успея да се концентрирам върху собствената си игра”.

Още няколко тенисистки си гарантираха мястото на четвъртфиналите в турнира. Поставената под №4 в схемата Ангелик Кербер победи с 6:3, 6:0 Мадисън Бренгъл за само 61 минути игра.

Напред продължават също Андреа Петкович, която се справи с Екатерина Макарова – 7:5, 6:4, както и квалификантката от САЩ Саманта Крауфорд, която изненада №7 в схемата Белинда Бенчич – 7:5, 7:5. Крауфорд приключи срещата с 13 аса на сметката си, а победата й е първа над тенисистка не само от Топ 20, но и от Топ 50! Припомняме, че именно Крауфорд победи нашата Цветана Пиронкова в първия кръг на квалификациите, който се игра в първия ден от новата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини