Най-добрите ни бадминтонисти ще участват на европейското



05-01-2016 13:27 | Любомир Тодоров

Българската федерация по бадминтон раздаде своите награди за 2015 година. На пресконференцията станаха ясни и съставите за Европейското отборно първенство, което започва в руския град Казан на 16 февруари.

Жените трябва да защитават бронзовите медали от Евро 2014 в Базел. Националният треньор Живко Димитров ще може да разчита на най-добрите - Линда Зечири, Петя Неделчева, двойката Габриела и Стефани Стоеви и младата надежда Мария Мицова.

Както Tennis24.bg първи писа българките са в група с Испания, Белгия и Естония.


Мъжете са в състав: Благовест Кисьов, Иван Русев, тийнейджърът Даниел Николов, Филип Шишов и Пейо Бойчинов. Те са в група с Англия, Унгария и Естония.

Главната цел на федерацията е класиране и добро представяне на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Сестри Стоеви на 90 процента са се класирали, а Линда - на 100. Остават обаче още 18 турнира, валидни за класацията "Пътят към Рио", коментира треньорът на Неделчева Орлин Цветанов, като не изключи възможноста и Петя да се пребори за участие на четвърта Олимпиада.

Той получи плакет за най-успешен наставник. Същата наарада взе и доцент Анета Янева, която донесе много медали на България от световния шампионат за бадминтонисти с увреден слух.

Номер едно през 2015-а са Габриела и Стефани Стоеви, които спечелиха общо 10 титли на двойки през миналия сезон (а не 12 както твърди справката на БФБ), включително и единственото златно отличие за страната ни от първите Европейски игри в Баку, спечелено под ръководството на германския треньор Гюнтер Хубер.

Стоеви започват новия сезон в турнира от сериите Гран при Голд в индийския град Лукноу от 26 януари.
Линда Зечири

Второто място в класацията си поделят Линда Зечири и Петя Неделчева. Трети е Благовест Кисьов, а Иван Русев и Даниел Николов поделят четвъртата позиция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини